De Afdeling personeelszaken - De Meern - Utrecht - Renate Popken

Training 18-01-2019 | LinkedIn ‘Werk zoekt mij’

Workshop voor werkzoekenden met een summier LinkedIn profiel

LinkedIn: Werk zoekt mij!

De economie draait op volle toeren. Dat houdt in dat de werkgever steeds vaker actief op zoekt gaat naar geschikte en beschikbare werknemers. Of ze doen dat zelf, maar meestal laten ze dit doen via een uitzendbureau of via recruiters. Die struinen dan het internet, en dan vooral LinkedIn af.

Ben jij op zoek naar een ( andere ) baan en wil jij graag gevonden worden door werkgevers die op zoek zijn naar jou? Schrijf je dan in voor LinkedIn: Baan zoekt jou! Deze workshop leert jou hoe jij jouw profiel op LinkedIn zo kan maken dat je:

  • gevonden kunt worden door werkgevers
  • jouw LinkedIn profiel optimaal aansluit bij wat jouw wensen

Programma

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • netwerken
  • LinkedIn
  • jouw LinkedIn-profiel
  • LinkedIn als wervingsinstrument
  • gevonden worden door recruiters

Tijdens de workshop werken we stap voor stap aan de opbouw van een profiel dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie en doel wat jij voor ogen hebt. Hiervoor worden verschillende werkvormen en oefeningen ingezet. Waarmee je thuis verder aan de slag kunt. In het middagdeel is er ook nog tijd om alvast wat aanpassingen te doen aan jouw profiel, dus wanneer je in het bezit bent van een tablet of laptop, neem die dan mee. Wij zorgen voor wifi. Na afloop van de workshop krijg je een hand-out over LinkedIn-gebruik per mail toegestuurd zodat je thuis weer verder kunt werken aan jouw profiel.

Binnen 10 dagen na de workshop kun jij je “nieuwe” LinkedIn-profiel aan de trainer laten zien en daar feedback op ontvangen. Dat is een mooie motivatie om direct thuis aan de slag te gaan met jouw profiel.

Leerdoel

Aan het einde van de dag weet je hoe netwerken werkt, welke rol digitale netwerken (sociale media in het algemeen en LinkedIn in het bijzonder tegenwoordig speelt op de arbeidsmarkt. En je weet hoe jij hier met jouw profiel ook aan mee kunt doen. Tenslotte weet je hoe recruiters op zoek gaan naar kandidaten en hoe jij hierop kunt inspelen met jouw profiel.

Je bent je ervan bewust geworden netwerken via LinkedIn niet alleen belangrijk is als je tussen 2 banen zit, maar dat het netwerken via LinkedIn altijd belangrijk is. Zo zorg je ervoor dat de baan jou vindt.

Om deel te nemen aan deze workshop is het niet noodzakelijk dat je al heel actief bent met LinkedIn. Maar het is wel handig als je ervaring hebt met sociale media en beschikt over basisvaardigheden voor het gebruik van de computer en internet.

De workshop wordt gegeven door een ervaren P&O adviseur/trainer die deze training meerder keren met succes heeft gegeven. De workshop gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen. Bij meer dan 15 inschrijvingen wordt op volgorde van inschrijving met de inschrijvers een volgende datum vastgesteld.

Datum
vrijdag 18 januari 2019

Locatie
Mariahoek 16-18, Utrecht (in het pand van NVS-NVL)

Trainer
Renate Popken van de Afdeling Personeelszaken

Aanvang
Inloop vanaf 09:30
Start 10.00- 16:30 uur

Meenemen

Smartphone + laptop of tablet

Kosten
€ 129,- inclusief BTW. Inclusief lunch in nabij gelegen restaurant. Uw inschrijving is definitief na betaling. U ontvangt een factuur.