Maatregelen in het kader van Corona en de gevolgen voor vakanties en reizen

Maatregelen in het kader van Corona en de gevolgen voor vakanties en reizen

Het is bijna vakantie, maar net even anders dan vorige jaren

Maatregelen in het kader van Corona en de gevolgen voor vakanties en reizen

 

Vakantiegeld op een later moment uitbetalen

Een vakantie begint bij plannen maken en het uitbetalen van het vakantiegeld. De meeste werkgevers keren in mei of juni het vakantiegeld uit aan hun medewerkers. De afgelopen weken is er meerdere malen gesproken over het later betalen van vakantiegeld met vakbonden in deze tijd als een soort ‘laatste redmiddel’. Als er betalingsproblemen zijn, kun je er als werkgever voor kiezen de vakantiebijslag op een later moment of in termijnen te betalen. Dit mag echter alleen als de medewerker hier ook toestemming voor heeft gegeven. Leg dit dan schriftelijk vast, zodat er nooit verwarring over ontstaat. Als medewerkers hiermee akkoord gaan, ben je er als werkgever natuurlijk nog niet. Uiteindelijk ben je namelijk verplicht om het vakantiegeld te betalen.

 

Plannen gaan niet door

Misschien is dit nog wel de meest voorkomende vraag in tijden van de coronacrisis: “Ik heb in de zomer drie weken vakantie gepland, maar die gaat nu niet door. Mag ik mijn vakantiedagen intrekken en op een later moment opnemen?”

Een logische vraag vanuit de medewerker, maar een ingeplande en goedgekeurde vakantie mag je als medewerker niet zomaar terugdraaien. Om vakantiedagen in te trekken of te verplaatsen, moet jij als werkgever toestemming geven. Juist nu de werk mogelijk afneemt, heb je er belang bij dat vakantiedagen alsnog zoveel mogelijk worden opgenomen, zoals afgesproken was. Je wil immers voorkomen dat iedereen straks, als het leven weer wat normaler wordt, tegelijk vakantie wil opnemen of juist heel veel vakantiedagen meeneemt naar volgend jaar.

 

Het tegenovergestelde kan ook voorkomen. Dat medewerkers juist nu extra hard nodig zijn, omdat er meer werk is dan voor de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, maar er zijn nog veel meer branches waar dit het geval is. Het kan zo zijn dat je dan juist je medewerkers graag inzet in de periode dat ze eigenlijk een vakantie gepland hadden. Dan is het ook van belang dat je hierover samen afspraken maakt.

 

Verplicht vakantiedagen laten opnemen

Er is veel onduidelijkheid over of het toegestaan is om je medewerkers verplicht vakantiedagen op te laten nemen als er door het coronavirus minder werk is. Het antwoord is eigenlijk heel duidelijk: nee, dat mag niet. Alleen in overleg kan vakantie opgenomen worden.

Natuurlijk kun je als werkgever wel vragen om vakantiedagen op te nemen, maar daar hoeft een medewerker niet mee akkoord te gaan. Wanneer een medewerker hier duidelijk mee instemt, is het uiteraard prima. Het mag dus niet eenzijdig door de werkgever opgelegd worden.

 

 Verplicht laten opnemen van ADV-uren

Met ADV-uren of teveel gewerkte uren (tijd voor tijd) zit het net wat anders dan met vakantie-uren. Een werkgever kan het namelijk wel verplichten dat een medewerker zijn of haar ADV-uren opneemt als er bijvoorbeeld minder werk is door het coronavirus. De vakantiewetgeving is namelijk niet van toepassing op ADV-uren. Je mag als werkgever bepalen wanneer ADV-uren worden opgenomen behalve als je daar andere afspraken over hebt gemaakt (in cao of bedrijfsreglement).

 

Vakantie en reizen

Na de ‘intelligente lockdown’ kunnen we langzaam maar zeker meer reizen in binnen- en buitenland. Veel medewerkers gaan alsnog gemaakte vakantieplannen uitvoeren of na annuleringen alsnog nieuwe plannen maken. Attendeer ze dan op de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Want zolang het coronavirus er nog is, loop je een risico. Hoe groot dat precies is, weet niemand.

 

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU). De overheid heeft het reisadvies voor bepaalde landen aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Voor reizen buiten Europa blijft het reisadvies nu nog ‘oranje.’ Dat betekent dat de overheid reizen buiten Europa afraadt.

 

Eigen risico 

In de landen in Europa waar vakantiereizen weer mogelijk zijn, blijven er risico’s. Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen strenge maatregelen nemen of opnieuw invoeren. Zoals eerder dit jaar, kan de situatie dan snel veranderen. Je moet dan bijvoorbeeld langer in een vakantieland blijven of in quarantaine bij terugkomst in Nederland. Het is goed om medewerkers erop te wijzen dat deze en mogelijk andere gevolgen en kosten voor eigen risico van de betreffende medewerker zijn. Attendeer jouw medewerkers er schriftelijk op dat het verstandig is om met dit eigen risico rekening te houden als ze een vakantiebestemming uitkiezen en wijs ze voor actuele informatie op het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen