Even geen wet- en regelgeving

Het is bijna vakantietijd en dat betekent even afbouwen van de dagelijkse routine en drukte, even gas terugnemen, zaken met wat meer afstand bekijken en misschien heroverwegen.

Veel ondernemers gaan op in de waan van de dag, op zoek naar nieuwe kansen in de markt en in deze aantrekkende economie ook continu op zoek naar nieuwe medewerkers die een goede bijdrage leveren en passen bij de bedrijfscultuur.

Ter inspiratie wil ik alle ondernemers met personeel het volgende meegeven om eens lekker over te filosoferen liggend op een zonnebad met een verkoelend drankje of op een boot dobberend over het kabbelende water of waar dan ook je tijdens de vakantie verblijft.

Ben je nog steeds trouw als werkgever aan het ‘verhaal’ of jouw drijfveer waarmee je jouw  bedrijf gestart bent. Jouw verhaal zou ook jouw kompas moeten zijn en bekend bij de medewerkers. Heb je nog regelmatig contact met jouw medewerkers en weet je waarom medewerkers bij jou blijven werken en waarom mensen bij jou zouden willen werken; wat onderscheid jouw bedrijf van concurrenten, waarin zijn jullie uniek?

Door dat verhaal of filosofie goed te kennen, weten de medewerkers ook waaraan ze een bijdrage leveren en dat is een mooie basis voor (functionerings-)gesprekken met medewerkers. Giet het verhaal in 5 leefregels die richting geven voor alle activiteiten van binnen naar buiten.

Gebruik de vakantie om hier eens bij stil te staan, jouw verhaal op te schrijven en te vormen in 5 leefregels. Als je weer thuis bent, ga ermee aan de slag, laat anderen je erbij helpen en het concreet te maken en levend te houden. Als De Afdeling Personeelszaken daar een bijdrage aan kan leveren dan hoor ik het graag.

Maar eerst gaat ook De Afdeling Personeelszaken vakantie vieren van 14 juli tot 6 augustus 2018.<